Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Μία μουσικοχορευτική εκδήλωση του 2oυ Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού στο θέατρο ΒΕΓΓΟΣ (2017)


Tην Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, το σχολείο μας παρουσίασε  στο θέατρο Βέγγος, μία μουσικοχορευτική παράσταση, μία μουσικοχορευτική διαδρομή στην Ελλάδα με τίτλο ‘’Αχ Ελλάδα σ’αγαπώ και μία μικρή διαδρομή στον κόσμο’’. Πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.
Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στο χρόνο με νοσταλγικές μελωδίες, παρμένες από την ελληνική παραδοσιακή και λαϊκή μουσική που στο ακουσμά τους πάντα μας συγκινούν και μας θυμίζουν Ελλάδα,αλλά και άλλες μελωδίες από διάφορα μοντέρνα ακούσματα. Συνδέσαμε δηλαδή σε ένα δίωρο πρόγραμμα,την ελληνική παραδοσιακή και λαϊκή μουσική,με την μοντέρνα και σύγχρονη μουσική. Μόδα και παράδοση όμως,είναι δύσκολο να συμβαδίσουν ,είναι εξ ορισμού δύο λέξεις ασύνδετες μεταξύ τους. Αυτό φάνηκε να ανατράπηκε με την επιλογή των τραγουδιών της γιορτής μας. Οι μαθητές χόρεψαν τραγούδια παραδοσιακά όπως ''Ένας Αητός, Παιδιά της Σαμαρίνας''  κ.α. με εθνική περηφάνεια καθώς και  τραγούδια διαχρονικά μεγάλων Ελλήνων συνθετών  του Ξαρχάκου,του Λοϊζου του Πλέσσα κ.α όπως τα '' Μάτια βουρκωμένα ,την Ευδοκία,'' κ.α. και όλοι θα θέλαμε να φωνάξουμε δυνατά περισσότερο από καθε φορά: Αχ !  Ελλάδα σ'αγαπώ.Το πρόγραμμα επίσης περιελάμβανε και πιο ρυθμικά διαχρονικά τραγούδια παλαιότερων δεκαετιών που έγιναν παγκόσμιες επιτυχίες,αλλά και πιο σύγχρονα.
Υπήχαν αρκετές εναλλαγές από το ένα άκουσμα στο άλλο ξεπερνώντας τα στεγανά που διακρίνουν την μουσική και τον χορό σε κατηγορίες.Χορογραφήθηκαν τραγούδια από όλα τα είδη της Ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής,από προηγούμενες δεκαετίες μέχρι και σήμερα, για να απολαμβανουμε όλοι εμείς, ότι είναι ποιοτικό και διατηρήθηκε μέσα στον χρόνο. Χορογραφίες, βίντεο η γυμνάστρια του σχολείου κ. Δώρα, επιμέλεια  εκδήλωσης  οι δύο γυμναστές,  κ. Δώρα και   κ. Αγαμέμνων. Στην παρουσίαση η δασκάλα μουσικής, κ. Αιμιλία.Παρακολουθήστε στο  παρακάτω βίντεο, στιγμιότυπα της παράστασης.