Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Όχι στο ρατσισμό,όχι στις διακρίσεις

                           
Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.Με τον όρο ''ρατσισμός'' εννοούμε τη διάκριση  και το διαχωρισμό ανθρώπων, ομάδων ή φυλών και την αντιμετώπιση τους μεροληπτικά.Κάθε ανθρώπινη οντότητα είναι μοναδική και σημαντική και δεν μπορούμε να καταλογίζουμε ευθύνες σε κάποιον επειδή είναι αλλόεθνος, επειδή είναι χοντρός, επειδή είναι άσχημος, επειδή είναι ανάπηρος, ή επειδή έχει χαμηλές επιδόσεις, κ.α.
 
                          


                                         ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Δυστυχώς, πριν πολεμήσουμε τον ρατσισμό στην κοινωνία θα πρέπει να τον νικήσουμε μέσα μας. Επιπλέον, ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ από την πλευρά του έχει την υποχρέωση να προάγει την ευγενή άμμιλα  και όχι τον φανατισμό που αποτελεί πρόδρομο του ρατσισμού.
Πρέπει να στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα κατά των διακρίσεων.Να στεκόμαστε στην ανάγκη του σεβασμού προς όλους και  να σταθούμε απέναντι σε φαινόμενα που μειώνουν την αξία του αθλητισμού και των ανθρώπων που εμπλέκονται με αυτόν.Οι διακρίσεις μέσα στα σπορ είναι κάτι που τα επηρεάζει πάρα πολύ και γι'αυτό πρέπει να προσέχουμε πάντα....

                        Και ένα  βίντεο για τους μαθητές, με μήνυμα κατά των διακρίσεων

                   


                                     -------------------------------------------------------------