Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η μαγεία του ΣΚΙ

αυτό δηλαδή που κάνουμε οι περισσότεροι- είναι το αλπικό σκι: Πάμε στο χιονοδρομικό, νοικιάζουμε τον εξοπλισμό και τα ρούχα, ανεβαίνουμε στο λιφτ και όταν φτάσουμε στην κορυφή του βουνού, ξεκινά η… κατάβαση.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/features/dossier/dossierarticle/253478/heimerina-spor-skizontas-ta-hionia.html
Πηγή: www.in2life.gr
αυτό δηλαδή που κάνουμε οι περισσότεροι- είναι το αλπικό σκι: Πάμε στο χιονοδρομικό, νοικιάζουμε τον εξοπλισμό και τα ρούχα, ανεβαίνουμε στο λιφτ και όταν φτάσουμε στην κορυφή του βουνού, ξεκινά η… κατάβαση.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/features/dossier/dossierarticle/253478/heimerina-spor-skizontas-ta-hionia.html
Πηγή: www.in2life.g      

 Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες και αναμένονται χιόνια και κρύο μέχρι την Πρωτοχρονιά, οπότε η ώρα του πρώτου ραντεβού σας με το σκι έφτασε. Η χειμερινή περίοδος που διανύουμε είναι η ιδανική για να εξορμήσετε στα ορεινά θέρετρα και τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας και να γλιστρήσετε στο απαλό χιόνι πάνω στα παγοπέδιλά σας. Αν πάλι δεν είστε αθλητικός τύπος, μπορείτε κάλλιστα να κατευθυνθείτε απλώς προς τις χιονισμένες βουνοκορφές, να καθίσετε αναπαυτικά σε μια ξαπλώστρα και να απολαμβάνετε τη μαγεία του απέραντου λευκού...Αναμφίβολα το σκι είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Άθλημα που διεξάγεται στη φύση, στα χιονισμένα βουνά, μέσα σε δάση ή επάνω σε επιβλητικές βουνοκορφές. Μόνον το φυσικό τοπίο πολλές φορές σε αποζημιώνει και ξεχνάς το πρωινό ξύπνημα και την απόσταση από την πόλη.To  σκι ή χιονοδρομία είναι ένα χειμερινό σπορ που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως χόμπι λόγω και του τουριστικού του χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα από τα λίγα σπορ που έχει εκδρομικό χαρακτήρα και μπορεί όλη η οικογένεια να κάνει ταυτόχρονα. Ένα άθλημα για μικρούς και για μεγάλους,για αθλητές και για πρωταθλητές.Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι οι ποικίλες καιρικές συνθήκες σε ορεινό έδαφος και οι αντικειμενικοί και υποκειμενικοί κίνδυνοι. Ένα σπορ-χόμπι που όμως απαιτεί ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό όπως χιονοπέδιλα, στολή, μπότες, μάσκα, γάντια κτλ.
Το σκι ξεκίνησε ως μεταφορικό μέσο πριν από περίπου 5.000 χρόνια, όταν οι Σκανδιναβοί έδεναν στα πόδια τους μακρόστενες ξύλινες σανίδες για να γλιστρούν στο χιόνι. Σήμερα, βέβαια, το σκι έχει εξελιχθεί θεαματικά και αποτελεί Ολυμπιακό άθλημα. Εμείς, ωστόσο, δεν χρειάζεται να είμαστε Ολυμπιονίκες για να το δοκιμάσουμε. Αρκεί να έχουμε κέφι και ο καιρός να είναι καλός. Μπορεί να μας φαίνεται δύσκολο, αλλά αρκούν αρχικά λίγα μαθήματα για να μάθουμε να ισορροπούμε και να φρενάρουμε με τα χιονοπέδιλα, καθώς και να κατεβαίνουμε μια πλαγιά με μικρή κλίση. ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν δεν γνωρίζουμε να κάνουμε σκι θα πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικό δάσκαλο πρώτα και όχι να δοκιμάσουμε μόνοι μας. Να προμηθευθούμε τον κατάλληλο εξοπλισμό για εμάς και όχι να δανεισθούμε τυχαία από κάποιο φίλο τα είδη του σκι (μπότες χιονοπέδιλα κλπ). Στην αρχή να διαλέξουμε πίστες απλές και όχι με μεγάλη κλίση.Στην πρώτη επαφή με το σκι, το πρώτο  που πρέπει να μάθει κανείς είναι να έχει ισορροπία πάνω στα πέδιλα και να τσουλάει σιγά - σιγά σε μικρή κλίση και το δεύτερο πράγμα που είναι σημαντικό να μάθει ο ''επίδοξος σκιέρ'' είναι να φρενάρει. Δείτε και τα δύο σχετικά βίντεο.
                                         Βίντεο - πρώτη επαφή, γνωριμία με το σκι

          

          
                        
                         Στιγμιότυπα από αυτό το συναρπαστικό χειμερινό σπορ - χόμπι

          

                                                      ==============================