Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Ο Ολυμπιονίκης του Ρίο, Σπύρος Γιαννιώτης στο 2ο Δημοτικό Κορυδαλλού


Μία εκδήλωση αυτήν την φορά για την κολύμβηση πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Κορυδαλλού. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον άρχοντα της ανοιχτής θάλασσας ,στον ασημένιο Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη,ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει ο Ελληνικός αθλητισμός. Ανέβηκε πολλές φορές στο βάθρο ,κατακτώντας αρκετά χρυσά,ασημένια και χάλκινα μετάλλια σε διάφορα Παγκόσμια πρωταθλήματα και κύπελλα. Με την κατάκτηση του αργυρού Ολυμπιακού μεταλλίου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο Σπύρος Γιαννιώτης έκλεισε μια σπουδαία καριέρα, γραμμένη από την αρχή ως το φινάλε με χρυσά γράμματα. Ο Έλληνας κολυμβητής, πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση στα 10.000μ.ανοιχτής θαλάσσης και  έχασε το χρυσό μετάλλιο στη λεπτομέρεια, κέρδισε όμως για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις με το μεγαλείο της ψυχής του. Είναι η προσωποποίηση του ευ αγωνίζεσθαι..Αν κάποιος θέλει ένα παράδειγμα για να εξηγήσει τι ακριβώς είναι το ευ αγωνίζεσθαι (η πιο γνωστή από τις Ολυμπιακές αρχές), δεν έχει παρά να του δείξει τον Σπύρο Γιαννιώτη, τόσο μέσα, όσο και έξω από το νερό. Ο Έλληνας κολυμβητής απέδειξε στη διάρκεια του αγώνα του στα 10.000μ.ανοιχτής θαλάσσης ότι είναι τεράστιος αθλητής, πατώντας όμως στη στεριά απέδειξε για άλλη μια φορά ότι πάνω απ’ όλα είναι σπουδαίος άνθρωπος. Σε μία απίστευση κίνηση μεγαλείου, μπλόκαρε την ένσταση που ήθελε να καταθέσει η Ελληνική πλευρά,με αίτημα να απονεμηθεί και στον Ελληνα Πρωταθλητή το χρυσό μετάλλιο,που κρίθηκε στο φώτο φίνις και στην γρήγορη χεριά του Ολλανδού αντιπάλου του. Συγκλόνισε επίσης  και δεν είναι υπερβολή, όταν με δάκρυα στα μάτια ζητούσε συγγνώμη επειδή δεν μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου τερματίζοντας 4ος.Με λίγα λόγια άρχοντας στην θάλασσα και στην στεριά..πρότυπο σωστό για όλα τα παιδιά μας.
Τo πρόγραμμα της εκδήλωσης μας περιελάμβανε:α)παρακολούθηση διαφόρων  βίντεο για να γνωρίσουν οι μαθητές ιδιαίτερα το άθλημα της κολύμβησης αλλά και άλλα water sports, β) ένα βίντεο-αφιέρωμα που παρουσίαζε μεγάλες στιγμές από  την πορεία αυτού του μεγάλου αθλητή. Kαι γ) μία ανοιχτή συζήτηση με όλα τα παιδιά και τον Γιαννιώτη.Ο Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε στις προσωπικές του εμπειρίες ως πρώην αθλητής και μετά όπως ήταν αναμενόμενο ακολούθησε καταιγισμός από ερωτήσεις. Απαντούσε με πολλή επιμονή και χαμόγελο  σε όλες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σημασία της προσπάθειας, της επιμονής και της ομαδικότητας.Eπίσης προέτρεψε τα παιδιά  να δίνουν την ίδια βαρύτητα στο να είναι καλοί μαθητές, άνθρωποι και αθλητές.. 
Τέλος τον τιμήσαμε παρουσία του Διευθυντή μας κ.Δημήτρη, δίνοντας του ένα μικρό δωράκι..ένα δεντράκι ελιάς. Συνηθίζουμε ως σχολείο να κάνουμε αυτό το ωραίο δώρο, διότι  αποτέλεσε  σύμβολο του Ολυμπιακού ιδεώδους. Όπως δηλαδή θα ταίριαζε σε έναν τόσο μεγάλο αθλητή, σε έναν ασημένιο Ολυμπιονίκη.Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η γυμνάστρια του σχολείου,κ. Δώρα. Δείτε αποσπάσματα με τον μεγάλο Ολυμπιονίκη, στο βίντεο που ακολουθεί:
4 σχόλια:

 1. Μπράβο Δώρα, μακάρι οι δάσκαλοι Φυσικής Αγωγής στο σύνολο τους να είχαν το μεράκι και την αγάπη που έχεις εσύ για την δουλειά σου.Ο Σπύρος Γιαννώτης μπορεί να εμπνεύσει όλους μας στο να γίνουμε καλύτεροι και να αγαπήσουμε αυτό που κάνουμε, όπως ο ίδιος αγάπησε τον αθλητισμό και την κολύμβηση.Τυχεροί οι μαθητές του 2ου Κορυδαλλού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μετά τον μεγάλο θρύλο του Ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη βλέπουμε τον ασημένιο Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη.Αυτός ο μεγάλος αθλητής δίδαξε πως πραγματικά είναι το 'ευ αγωνίζεσθαι'και είναι ένας υπέροχος άνθρωπος με ήθος.Συνέχισε Δώρα να καλείς σπουδαίους αθλητές στα σχολεία που πας.Αυτοί αποτελούν σωστά πρότυπα για τα παιδιά και πρέπει να τους γνωρίζουν από κοντά.Καταπληκτικό το βίντεο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο στο σχολείο σας. Μπράβο βρε Δώρα, πραγματικά τέτοιες εκδηλώσεις (όπως σου ξαναείπα), αξίζουν συγχαρητήρια και τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες.Ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι ένας πολύ μεγάλος κολυμβητής με πολλές παγκόσμιες διακρίσεις, με αποκορύφωμα το ασημένιο μετάλλιο που πήρε στους Ολυμπιακούς του Ρίο.Αθλητής πρότυπο για τα παιδιά και επίσης έγινε έννοια ταυτόσημη με το πολύ όμορφο άθλημα που εκπροσωπεί,την κολύμβηση.Σε ευχαριστούμε που και εμείς βλέπουμε όλους αυτούς τους αθλητές, μέσα απο τα υπέροχά σου βίντεο σε όμορφες,συγκινητικές στιγμές με παιδιά που τους θαυμάζουν τόσο πολύ.Μας έχεις καλομάθει κάθε χρόνο..να δω ποιος θα είναι ο επόμενος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συγχαρητήρια Δώρα για τις συνεχείς και επιτυχημένες προσπάθειές σου να εμπνεύσεις τους μαθητές σου φέρνοντάς σου σε επαφή με ανθρώπους όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης που αξίζουν το σεβασμό και το θαυμασμό μας και μπορούν να αποτελέσουν υγιή πρότυπα όχι μόνο για τα παιδιά αλλά για όλους μας ! Συνέχισε το καλό έργο .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή