Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Συνεχίζουμε όλοι να γυμναζόμαστε μέσα και έξω από το σπίτι και τις γιορτινές ημέρες

https://picasion.com/

Η σωματική άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στις ζωές των παιδιών και το μάθημα της Γυμναστικής, είναι  από τα πρώτα που θα τους έχει λείψει περισσότερο από το σχολείο.Για αυτό είναι σημαντικό να πούμε ότι ενώ μένουμε στο σπίτι λόγω του μερικού πλέον lock down… συνεχίζουμε όμως να γυμναζόμαστε. Οι ώρες εκτός σπιτιού είναι πάλι συκεκριμένες , όπως για άθληση και διάφορες δουλειές. Η άθληση όπως περπάτημα, τρέξιμο  πρέπει  να γίνεται στο φως της ημέρας, διότι η πολύ σημαντική βιταμίνη D, που λέγεται και  βιταμίνη του ηλίου, δημιουργείται στο δέρμα όταν εκτίθεσαι στο φως του ήλιου. Έίναι πολύ χρήσιμη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Επίσης είναι σημαντικό να είμαστε ενεργοί  καθημερινά και  ήρεμοι ψυχικά αυτές τις πρωτόγνωρες ημέρες που διανύουμε, αλλά και γενικότερα στην ζωή,  διότι το άγχος και η ένταση είναι φθοροποιά για την ψυχή μας. Η άσκηση είναι μια καλή διέξοδος, για να  αποφορτιζόμαστε από τις αρνητικές συνέπειές του.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλές ώρες, διότι και τα 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα  ή ένα μικρό πρόγραμμα μέσα στο σπίτι,  κάνει πολύ καλό στην υγεία και για τα παιδια χρειάζεται μία ωρα την ημέρα. Γενικότερα στην ζωή δεν χρειάζονται υπερβολές, αλλά λίγα και καλά πράγματα, που να είναι και ουσιώδη. Σε αυτήν την συνθήκη στην οποία έχουμε περιέλθει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πολλοί εκτιμήσαμε πράγματα που τα θεωρούσαμε δεδομένα. Όπως απλές καθημερινές στιγμές, την υγεία, την ελευθερία, την καθημερινή επαγγελματική ρουτίνα κ.α. Δεν είναι λίγες οι φορές που νοσταλγω το προαύλιο με τα παιδιά, το συμβατικό μάθημα δια ζώσης. Προσωπικά  παραπονιόμουν κάποιες φορές για τις καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα για τον υπερβολικό ήλιο, γιατί για το κρύο υπάρχει το γυμναστήριο. Όμως όλα αυτά μας κάνουν να εκτιμήσουμε ότι τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο, αλλά να είμαστε πάντα..για όλα  ευγνώμονες.  Το μάθημα φυσικής αγωγής γίνεται πλέον μέσω τηλεκπαίδευσης webex και της e-me. Έτσι δεν ανεβαίνει τακτικά εκπαιδευτικό υλικό και στο blog όπως πέρσι. Χρονικά υπάρχει πίεση, λόγω δηλαδή και του χρόνου που χρειάζεται για την εύρεση, μεταμόρφωση  και ανεβάσματος υλικού και στις δύο εκπαιδευτικές πλατφόρμες, webex  και  e-me (στην e-me θα ανέβει και στις διακοπές).

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και για τα παιδιά αυτές είναι οι καλύτερες ημέρες του χρόνου!  Η προσμονή ιδιαίτερα του δώρου από τον Άη- Βασίλη, οι κόκκινες και χρυσές κορδέλες που στολίζουν το σπίτι και όλη την πόλη,οι διάφορες ιδιαίτερα  γλυκιές  λιχουδιές στην κουζίνα, φαντάζουν μαγικά και ξεχωριστά στα μάτια ενός μικρού παιδιού. Πρέπει όμως να τα δώσουμε και να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνο γιορτή δώρων, αλλά να αποκτήσουν μια βαθύτερη αίσθηση των Χριστουγέννων, ως γιορτή αγάπης  και προσφοράς. Τα προγράμματα  που θα ακολουθήσουν θα είναι επηρεασμένα αρκετά από το γιορτινό πνεύμα των ημερών  μας, γιατί οι μικροί όταν μεταφέρονται  εικονικά σε ένα τέτοιο παραμυθένιο mood, γίνεται για αυτούς ακόμη πιο διασκεδαστική η ώρα της γυμναστικής. Όλα είναι στα αγγλικά, αλλά η ''δύναμη της γλώσσας της κίνησης του σώματος'' είναι τέτοια, που γίνονται κατανοητά έτσι ώστε να εκτελεστούν από όλους. Στο πρώτο βίντεο μιμηθείτε την Κατ και όποια εικονικά αντικείμενα και έμψυχα ερχονται στον δρόμο σας, προσπαθείτε να τα αποφύγετε και να τα ξεπεράσετε, σκύβοντας, πηδώντας κ.α έτσι ώστε να φτάσετε ως το τέλος στον χιονάνθρωπο των ονείρων της.
 

Ρίξτε τα ζάρια σας και μετά δείτε ποια άσκηση αντιστοιχεί στην ζαριά. Έχετε 10 δευτερόλεπτα για να ρίξετε τα ζάρια και να ασκηθείτε για 30 δευτερόλεπτα.                                                    

Έχετε ένα λεπτό να μελετήσετε την εικόνα. Θα ερωτηθείτε σχετικά με αυτή, κυρίως για τον αριθμό, όπως πόσοι είναι οι χιονάνθρωποι, οι τάρανδοι κ.α. Αφού απαντήστε, μετά κάντε την άσκηση που βρίσκεται πάνω από την επιλογή του αριθμού σας. Ο Άη- Βασίλης κατόπιν θα αποκαλύψει  την σωστή απάντηση και άσκηση                                                                            

Ένα βίντεο με εικονικά αντικείμενα που  γυμνάζει και συγχρόνως περνάει το μήνυμα στα παιδιά, ότι η γυμναστική και η υγιεινή διατροφή, θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι στους ιούς και  είναι επηρεασμένο από τις πολεμικές τέχνες.

Παραλλαγή του παιχνιδιού. Παίξτε το πιο απλά, όπως σας το περιγράφω και όχι όπως στο βίντεο. Ο καθένας διαλέγει ένα από τα 4 τετράγωνα, κατόπιν εκτελεί την άσκηση που του αντιστοιχεί και στο τέλος παίρνει τους πόντους που κρύβει κάθε τετράγωνο. (Οι κάμψεις, γίνονται για όσουν δεν μπορούν στα λυγισμένα γονατα).

Ένα 10λεπτο αερόβιο διασκεδαστικό πρόγραμμα με μία μπάλα, για ενήλικες και  παιδιά ηλικίας 5+! Ιδρώστε, γελάστε και γυμναστείτε μαζί!

 
Προσπαθήστε να βρείτε τον πιγκουίνο διαλέγοντας ένα από τα τρία ιγκλού, εκτελώντας διάφορες ασκήσεις επιδεξιότητας και απλές κινήσεις γυμναστικής. Συγχρόνως μαζεύετε και πόντους, διότι  το κάθε ιγκλού κρύβει από Ο – 3 πόντους. 
 
 
Σε αυτό το βίντεο θα δείτε 10 παιχνίδια εσωτερικού χώρου για παιδιά. Παιχνίδια πολύ διασκεδαστικα και ενδιαφέροντα 
 

            ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ  ΓΝΩΣΕΩΝ- ΚΟΥΙΖ

1) Για να δείτε ένα κουιζ (Γ,Δ) πατήστε εδώ

2)Για να δείτε ένα κουϊζ (Α,Β,Γ) πατήστε εδώ

3) Άλλο ένα κουιζ (Ε,ΣΤ μπάσκετ) για να το δείτε πατήστε εδώ

4) Άλλο ένα κουιζ (Ε,ΣΤ βόλεϊ) για να το δείτε πατήστε εδώ