Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Η μαγεία των ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΠΟΡ


επαγγελματικό επίπεδο
Μπορεί να πείτε, ότι η παρακάτω ανάρτηση είναι λίγο ετεροχρονισμένη,μιας και το καλοκαίρι και οι καλοκαιρινές διακοπές τελειώνουν.Όμως η καλοκαιρία στην Ελλάδα κρατάει  πολύ και τα θαλάσσια σπορ με φόντο το απέραντο γαλάζιο, είναι επιλογές ιδανικές, από άνοιξη μέχρι αργά το φθινόπωρο, που σας προκαλούν να αναμετρηθείτε με τον εαυτό σας και να τον ξεπεράσετε.  Με τη δύναμη του αέρα, τη μαγεία του βυθού και την ενέργεια των κυμάτων, η Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, σίγουρα θα σας ταξίδεψε και θα σας ταξιδέψει σε έναν μοναδικό κόσμο θαλάσσιων δραστηριοτήτων.Κάποιοι από εμάς ίσως επιδοθήκαμε σε αγαπημένα θαλάσσια σπορ όπως  το  windsurfing, το θαλάσσιο σκι, τις καταδύσεις στο βυθό, το surfing,το jet ski, κ.α.Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι αθλητικές δραστηριότητες στη θάλασσα δίνουν το παρών και εσείς δίνετε ραντεβού με την αδρεναλίνη.

                                                       1) Η μαγεία του windsurfing 

Η ιστιοσανίδα (windsurfing, «γουίντ-σέρφινγκ),) θεωρείται ένα από τα πιο συναρπαστικά θαλάσσια αθλήματα καθώς έχεις να παλέψεις με τα κύματα, νιώθοντας ταυτόχρονα τη δροσιά του νερού και την αυθεντική γοητεία της θάλασσας. Το γουίντ-σέρφινγκ είναι μια πρόκληση σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου για μια δυναμική αναμέτρηση με τα μοναδικά στοιχεία της φύσης τον αέρα και το νερό.Η ιστιοσανίδα είναι μια ειδική σανίδα-σκάφος που επιπλέει και κινείται με τη βοήθεια ενός ελεύθερου πανιού. Ως ελεύθερο πανί θεωρείται ένα κατάρτι στερεωμένο σε ένα σταθερό σημείο που μπορεί να περιστρέφεται και να αλλάζει θέση κατά τη διάρκεια της ναυσιπλοΐας.
Όλο και περισσότεροι αρχίζουν να ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ. Επειδή η κίνηση ενός σκάφους με πανί εξαρτάται πάντα από τον άνεμο, είναι φυσικό ν’ ασχοληθούμε πρώτα-πρώτα μ’ αυτόν. Δώστε προσοχή στην εκμάθηση των ανέμων και της τεχνικής, ιδιαίτερα όσον αφορά τις πτώσεις.Δεν είναι εύκολο σπορ, στην αρχή θέλει αρκετή υπομονή και θέληση, για να μην τα παρατήσετε.Έτσι όσο περνούν τα μαθήματα και καταφέρνετε να μένετε όλο και περισσότερο πάνω στη σανίδα, θα ανακαλύψετε ένα άκρως διασκεδαστικό και συναρπαστικό άθλημα που σε μαγεύει.Ενα άθλημα που προσωπικά άργησα πολύ να ανακαλύψω το πόσο μαγευτικό είναι..
Αποτελεί εξαιρετική άσκηση, κυρίως για τα χέρια, τους κοιλιακούς, την πλάτη και τους μηρούς. Η ενεργειακή δαπάνη  είναι μεγάλη, αφού μια ώρα θα χρειαστεί ακόμη και 550 θερμίδες. Ο ακριβής υπολογισμός της καύσης είναι σχεδόν αδύνατος, αφού η θάλασσα αποτελεί αστάθμητο παράγοντα.Το γουίντ-σέρφινγκ, σαν άθλημα, πλησιάζει κατά πολύ την ολυμπιακή ιδέα. Και ήδη αποτελεί Ολυμπιακό άθλημα από το 1984, από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άζελες.
Τέλος η Ελλάδα είναι από τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο, για windsurfing

                                            Windsurfing επαγγελματικού επιπέδου

     
    

                                       Ένα βίντεο για τα βασικά του windsurfing (για αρχάριους)

     


2) Θαλάσσσιο σκι
Το σπορ που σε απελευθερώνει,παρότι είναι εκτός Ολυμπιακών έχει φανατικούς φίλους,οι οποίοι τονίζουν ότι σε κάνει να ξεχνάς όλα τα προβλήματά σου.Θάλασσα,ήλιος και ένας άνθρωπος να γλιστράει σε δύο πέδιλα του σκι,κρατώντας ένα σκοινί  ενωμένο με ένα  σκάφος.Μια εικόνα τόσο συνδεδεμένη με τις καλοκαιρινές μας διακοπές
Το θαλάσσιο σκι είναι αναμβίβολα μία από τις αξιόλογες αθλητικές δραστηριότητες και ιδιαίτερα στην χώρα μας που ο αθλητής μπορεί να απολαύσει το φυσικό κάλλος των ελληνικών ακτών, των νησιών και παράλληλα να νιώσει την αδρεναλίνη και τον ενθουσιασμό του να ανεβαίνουν αστα ύψη,ενώ αυτός θα στήρίζεται στην μία μικρή επιφάνεια των πεδίλων  σκι.
Πρόκειται για μια πολύ καλή άσκηση που γυμνάζει αρκετές μυϊκές ομάδες τόσο στο πάνω όσο στο κάτω μέρος του σώματος (χέρια, πόδια, κοιλιακούς). Με έναν καλό εκπαιδευτή και τον κατάλληλο εξοπλισμό, επιδοθείτε με αυτό το συναρπαστικό σπορ και  η αίσθηση του να σκίζει κανείς τα κύματα είναι μοναδική.

3) Surfing
Το surfing, απαιτεί  δυνατό σώμα, μια σανίδα του σέρφ και κύματα για να«κατακτηθούν».Είναι ένα δυναμικό άθλημα, κι αυτό που βασικά χρειάζεται είναι η αίσθηση της ισορροπίας, η σωματική δύναμη, και η διάθεση για περιπέτεια. Όπως και με τα άλλα θαλάσσια σπορ, το σέρφινγκ ενέχει κινδύνους λόγω της μη προβλεψιμότητας των ρευμάτων και των κυμάτων, ειδικά όταν δεν είστε εξοικειωμένοι με την φυσιολογία της ακτής.Παρ 'όλα αυτά, με την κατάλληλη εκπαίδευση και λήψη των απαραίτητων προφυλάξεων, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις επιδόσεις σας με ασφάλεια.

5) Καταδύσεις
Καθώς οι ομορφιές της Ελλάδας δεν περιορίζονται στην επιφάνεια της γης, υποβρυχίως υπάρχει ένας βυθός γεμάτος μυστικά, για να σας παρασύρει στον δικό του κόσμο. Καταδύσεις στην Ελλάδα σημαίνει περιπέτειες σε εντυπωσιακά ναυάγια, υποθαλάσσια σπήλαια και υφάλους που κρύβονται στον βυθό της Σκιάθου, στην Κέρκυρα έως τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα, αλλά και στη Σαντορίνη.

4) Jet ski: Σαν να οδηγεί κανείς μοτοσυκλέτα στο νερό. Δεν αποτελεί δύσκολο άθλημα,όμως θέλει προσοχή, δεν πρέπει κανείς να πλησιάζει στην ακτή και στους λουόμενους. Απολαύστε το άφοβα, μην ξεχάσετε να βάλετε όμως για κάθε ενδεχόμενο το σωσίβιό σας.

6) Kitesurfing

Το kitesurfing, που αποκαλείται και kiteboarding θεωρείται ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα θαλάσσια σπορ στον κόσμο. O kiteboarder στέκεται πάνω σε μία σανίδα με δέστρες  και χρησιμοποιεί την δύναμη ενός μεγάλου kite(αετού) που ελέγχει απόλυτα για να πάρει ώθηση και να διασχίσει αποστάσεις επάνω στο νερό. Η απλότητα της διαδικασίας αυτής κάνει το kiteboard συναρπαστικό. Το σώμα σου είναι η μόνη σύνδεση μεταξύ του kite και της σανίδας και θα πρέπει να μπορεί να ελέγχει και τα δύο ταυτόχρονα: χειρισμό του kite στον ουρανό και διεύθυνση της σανίδας στο νερό.

                                              Ένα βίντεο με διάφορα θαλάσσια σπορ

    


                                          =================================