Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Το ΤΕΝΙΣ "έρχεται στα σχολεία''



Στις μέρες μας, εκατομμύρια μικροί και μεγάλοι σε όλο τον κόσμο έχουν «κολλήσει» με το χτύπημα της μικρής  κίτρινης χνουδωτής μπαλίτσας, με το σπορ που λέγεται τένις. Ένα από τα πιο διασκεδαστικότερα παιχνίδια - αθλήματα που είναι ταυτόχρονα και άσκηση με ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία. Πρέπει να πούμε ότι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα αθλήματα είναι το γεγονός ότι είναι ένα σπορ  για όλες τις ηλικίες, από 4 έως 80 ετών! Εκτός από την ψυχαγωγία εκγυμνάζει το σώμα και το μυαλό και αυτό διότι απαιτεί υψηλό βαθμό αυτοσυγκέντρωσης, έλεγχου, παρατηρητικότητας και τέλειο συντονισμό νοητικής και σωματικής ικανότητας. Επίσης βοηθάει στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσα από τη συνεργασία της ομάδας και την προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού. Μα πάνω από όλα, το παιδί μπορεί να παίξει, να διασκεδάσει, να εκτονωθεί!  
Για αυτό το πολύ όμορφο αλλά μη διαδομένο άθλημα στην χώρα μας, πραγματοποιήθηκε  στο σχολείο μας, σε τρεις συνεχόμενες ημέρες  μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για όλους τους μαθητές.
Στα πλαίσια δηλαδή του προγράμματος ''το τένις στα σχολεία", που πραγματοποιείται από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία αντισφαίρισης με Ομοσπονδιακούς προπονητές και με ειδικό εξοπλισμό (δίχτυ,ρακέτες κ.α.) τα παιδιά του σχολείου μας γνώρισαν και έπαιξαν αυτό το όμορφο άθλημα. Μία σημαντική πρωτοβουλία στα πλαίσια της ανάπτυξης της αντισφαίρισης στην Ελλάδα και στα σχολεία, με εκπρόσωπο τον αξιόλογο εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής και προπονητή τένις Τάσο Κροκίδα, σε συνεργασία μαζί με τους δύο γυμναστές του 26ου Δ.Σ.Πειραιά, την κ. Δώρα και τον κ. Χαράλαμπο.  Στο τέλος δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια.
Σήμερα τα παιδιά μπορούν  να κάνουν μαθήματα τένις από την ηλικία των 4 ετών, με προσαρμοσμένα στα δικά τους δεδομένα, δίχτυ, μπαλάκια, τεραίν και ρακέτες και αυτό ονομάζεται mini-tenis. Αν κάποιο παιδί αγαπάει πολύ αυτό το ξεχωριστό σπορ, μπορεί να  γίνει για εκείνο  μια πολύ ενδιαφέρουσα εξωσχολική δραστηριότητα και ένα χόμπι που θα το έχει για όλη του τη ζωή..


                                                              Δείτε και δύο φωτογραφίες