Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής


H Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο στις 16 Οκτωβρίου, μέρα που το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής για το έτος 2016 είναι «Το κλίμα αλλάζει. Τα τρόφιμα και η γεωργία πρέπει επίσης να αλλάξουν».
Σε μία περίοδο ραγδαίων κλιματικών αλλαγών και έντονων καιρικών φαινομένων, όπως αυτή που διανύουμε, η σύνδεση των κλιματικών αλλαγών με τη διασφάλιση της τροφής αποτελεί πλέον μείζονος σημασίας υπόθεση.Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε στην πρόληψη και αντιμετώπιση των καταστροφικών για την ανθρωπότητα επιδράσεων της κλιματικής αλλαγής και αυτό γίνεται υιοθετώντας μία πιο ευσυνείδητη και ηθική στάση ως καταναλωτές. Κάνοντας μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά και άμεσα το οικολογικό μας αποτυπώμα στον πλανήτη.
Στην συνέχεια δείτε μία παρουσίαση-αφιέρωμα στην διατροφή των παιδιών και αυτό γιατί τα  αποτελέσματα μελετών δείχνουν, ότι η ενημέρωση και ιδιαίτερα η εκπαίδευση από μικρή ηλικία, επηρεάζει σημαντικά τη διατροφική συμπεριφορά του ανθρώπου
 
 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου