Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Μία εκδήλωση για την γυμναστική στο 2ο Δ.Σ. Κορυδαλλού, με την Ολυμπιονίκη Μορφούλα Ντώνα


Μία εκδήλωση για την αγωνιστική γυμναστική πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Κορυδαλλού. Η εκδήλωση ήταν και αφιερωμένη στην Ολυμπιονίκη Ρυθμικής γυμναστικής Μορφούλα Ντώνα,η οποία μας τίμησε με την παρουσία της.
Ολυμπιονίκες Έλληνες αθλητές της γυμναστικής
Η αγωνιστική γυμναστική περιλαμβάνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες από την Α' Ολυμπιάδα του 1896 στην Αθήνα και αποτελεί ένα από τα βασικά και από τα πιο αγαπητά Ολυμπιακά αθλήματα. Ως το 1980 στις Ολυμπιάδες γινόταν μόνο η  ενόργανη γυμναστική. Από το 1984 στο Λος Ατζελες προστέθηκε και η ρυθμική γυμναστική που είναι καθαρά γυναικείο άθλημα. Το 2000 στο Σίδνεϊ μπήκε το τραμπολίνο.Εκτός δηλαδή από τα περισσότερο δημοφιλή αθλήματα, την ενόργανη και την ρυθμική στην αγωνιστική γυμναστική  ανήκουν σήμερα  το τραμπολίνο και η ακροβατική  τα οποία είναι ανεξάρτητα αγωνίσματα.H ακροβατική  δεν είναι ακόμη Ολυμπιακό άθλημα
Ίσως, το δημοφιλέστερο από τα αθλήματα της γυμναστικής είναι η ενόργανη.Στην Ελλάδα το άθλημα άρχισε να καλλιεργείται σε αγωνιστική μορφή από τα μέσα της δεκαετίας του ’60. Πολύ αργότερα στην κατακόρυφη άνοδο της δημοτικότητας της συνέβαλε η τέλεση των Βαλκανικών Αγώνων του 1976 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ άλλων συμμετείχε η περίφημη Ρουμάνα πρωταθλήτρια Νάντια Κομανέτσι, λίγους μήνες μετά το θρίαμβό της στους Ολυμπιακούς του Μόντρεαλ. Δημιουργείται και η  Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία η οποία συνοδεύτηκε από την έκρηξη διακρίσεων Ελλήνων αθλητών σε διεθνές επίπεδο  κατά τα χρόνια που ακολούθησαν όπως: ο Ιωάννης Μελισσανίδης, ο Δημοσθένης Ταμπάκος,ο  Βλάσης Μάρας , η ομάδα Ανσάμπλ της ρυθμικής, η Μορφούλα Ντώνα, ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο Λευτέρης Πετρούνιας φυσικά με το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο και  πολλοί άλλοι που διακρίθηκαν Παγκόσμια αλλά κυρίως σε Ολυμπιακούς αγώνες. 
Όλα τα είδη της γυμναστικής και ιδιαίτερα η ενόργανη θεωρείται από πολλούς και όχι άδικα, ως η μητέρα όλων των αθλημάτων.Παιδιά δηλαδή που σε μικρότερη ηλικία έχουν ασχοληθεί με αυτή, έχοντας κατάλληλα εφόδια, όπως  ένα δυνατό και ευλύγιστο μυϊκό σύστημα αλλά και ένα πειθαρχημένο μυαλό, διαπρέπουν με επιτυχία και σε άλλα αθλήματα.
Το  πρόγραμμα της εκδήλωσης μας περιελάμβανε: α)παρακολούθηση διαφόρων   βίντεο για να γνωρίσουν οι μαθητές καλύτερα όλα τα αθλήματα της αγωνιστικής γυμναστικής, β)ένα βίντεο-αφιέρωμα για την Μορφούλα Ντώνα, ως αθλήτρια αλλά και ως προπονήτρια , γ)ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που παρουσίασαν τα παιδιά, αποτελούμενο από διάφορα στοιχεία ενόργανης, ρυθμικής, χιπ χοπ κ.α. και δ)μία ανοιχτή συζήτηση με όλα τα παιδιά και την Ολυμπιονίκη στο προαύλιο του σχολείου,μιλώντας πρώτα η ίδια για τις προσωπικές της εμπειρίες από την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να της απευθύνουν ερωτήσεις  και να ακολουθήσει εποικοδομητική συζήτηση. Στη συνέχεια την τιμήσαμε παρουσία του Διευθυντή και όλου του σχολείου, δίνοντας της ένα μικρό δεντράκι ελιάς..μιας ελιάς η οποία αποτέλεσε  σύμβολο του Ολυμπιακού ιδεώδους. Χορογραφίες και βίντεο: η γυμνάστρια του σχολείου κ. Δώρα.
Δείτε αποσπάσματα από την εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί.
4 σχόλια:

 1. Μπράβο στην εξαιρετική Ολυμπιονίκης Μορφούλα Ντώνα που ήρθε στο σχολείο σας.Τα παιδιά καταπληκτικά,εξαιρετικό το επίπεδό τους.Μπράβο χορογράφε-γυμνάστρια Δώρα ,ξέρεις εσύ πως να αγαπήσουν τα παιδιά την ενόργανη και την ρυθμική και σε αυτό το σχολείο . Αθλήματα με τα οποία τα παιδιά αποχτούν ένα δυνατό και ευλύγιστο σώμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ήταν πολυ καλη ιδέα...Ευχαριστούμε που την καλέσατα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. MΠΡΑΒΟ ΔΩΡΑ ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ! ΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπράβο Δώρα!!!Είναι παρήγορο και ελπιδοφόρο να βλέπεις εκπαιδευτικούς-δημόσιους υπαλλήλους να παίρνουν πρωτοβουλίες και να κάνουν το extra mile που χρειάζεται για την επίτευξη σπουδαίων πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι δεν τους δίνονται ιδιαίτερα κίνητρα και ευκαιρίες από την πολιτεία.... Αξιέπαινη και η Ολυμπιονίκης Μορφούλα Ντώνα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή