Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και συνεχίζουμε να γυμναζόμαστε μόνοι μας, αλλά και με τους γονείς (Α,Β,Γ τάξεις, 3ο μέρος)

Μετά το κλείσιμο των σχολείων ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, γονείς και παιδιά αναζητούν δραστηριότητες για να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο που παραμένουν στο σπίτι. H πανδημία του κορωναϊού έχει αλλάξει τις ζωές όλων των ανθρώπων. Αυτή την περίοδο ζούμε μια ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη κατάσταση. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν ιο και για να το πετύχουμε αυτό έχουμε να κάνουμε οι ίδιοι κάποια πράγματα, το ένα και το πιο σημαντικό, είναι το να μένουμε μέσα στο σπίτι μας, κάτι το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο για τον καθένα μας..πόσο μάλλον για τα παιδιά. Αν σκεφτούμε πως τα παιδιά έχουν συνηθίσει να λείπουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας από το σπίτι στο σχολείο και τις άλλες δραστηριότητες.Επίσης προσθέσουμε και την ζωηράδα και την ενέργεια της ηλικίας τους, τότε καταλαβαίνουμε πως για εκείνα είναι ακόμα περισσότερο δύσκολη η μακροχρόνια παραμονή στο σπίτι.Τα παιδιά είναι ζωντανοί οργανισμοί που τρέφονται από νέα ερεθίσματα και ζητούν να διοχετεύσουν την ενέργειά τους. Για αυτό και παρακάτω προτείνουμε διάφορα διασκεδαστικά παιχνίδια που πιστεύω να κρατήσουν το ενδιαφέρον τους αμείωτο και συγχρόνως να γυμνάζονται. 
Θέλω να επισημάνω, ότι υλικό για τα παιδιά θα ξανανεβει μετά το Πάσχα. Κλείνοντας, προτού ακολουθήσουν τα προγράμματα γυμναστικής, θέλω να πω ότι η Μεγάλη Εβδομάδα άρχισε και δεν θυμίζει σε τίποτα, όσα έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν. Eύχομαι  αυτό το διαφορετικό Πάσχα να είναι και για όλους μας, ένα Ουσιαστικό Πάσχα. Να προβληματιστούμε και αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες ημέρες να μας διακρίνει η αισιοδοξία, η καλοσύνη, η αγάπη, η  αλληλεγγύη, έστω και το να κάνουμε ένα τηλεφώνημα σε ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους...τα χρειαζόμαστε όσο ποτέ. 
Ξεκινάμε με ένα αερόβιο και λίγο δυναμικό πρόγραμμα γυμναστικής για τους μικρούς.Το εκτελούμε όσο μπορούμε με λίγο πιο χαλαρή και διασκεδαστική διάθεση και συνιστάται για Β' και Γ' τάξεις, μόνοι αλλά και με τους γονείς σας. Μιμηθείτε τις κινήσεις της γυμνάστριας και των χαριτωμένων παιδιών. Εκτελώ μέχρι εκεί που μπορώ, χωρίς να κουράζομαι υπερβολικά. Θα πρέπει να βάλετε επίσης και 5-6 πλαστικά πιατάκια κάτω στο έδαφος, για τις ασκήσεις  ζιγκ ζαγκ που θα χρειαστεί να κάνετε.


Ακολουθεί ένα ξεσηκωτικό  μουσικοκινητικό βίντεο που θα σας φτιάξει την διάθεση...απλά εσείς μιμηθείτε τις παρακάτω κινήσεις του γυμναστή.


Δείτε μια σειρά από υπέροχες προτάσεις παιχνιδιών μέσα στο σπίτι..με πρωταγωνιστές μια μαμά και τον μικρό της γιο. Αξίζει οι γονείς με τα παιδιά, να δοκιμάσετε τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Πιστεύω ο ενθουσιασμός, η ενέργεια και η χαρά θα είναι μεγάλη.

        

Το παρακάτω παιχνίδι είναι παιχνίδι ενδυνάμωσης των κάτω άκρων, μέσω αλμάτων. Προτείνω να παιχτεί λίγο διαφοροποιημένο. Παίρνουμε ένα μεγάλο καλάθι και τρία φουσκωμένα μπαλόνια. Μέσα στο κάλάθι βάζουμε τρία διαφορετικα αντικείμενα, ανάλογα πόσα άτομα θα παίξουν, όπως κουκλάκια, μικρές μπάλες ή κάλτσες, πέντε από το κάθε είδος. Το παχνίδι ξεκινάει με άλματάκια με το μπαλόνι ανάμεσα στα γόνατα μέχρι το καλάθι, κατόπιν παίρνω το αντικείμενο που μου αντιστοιχεί  και επιστρέφω  πάλι στην αρχή, επαναλαμβάνοντας  πέντε φορές.
  
        
 
Τέλος αυτές τις μέρες του εγκλεισμού, πρέπει να λέμε όλοι, ΌΧΙ στην υποτονικότητα, την βαρεμάρα και τις ''συνεχόμενες εναλλαγές'' από τον έναν καναπέ στον άλλο, κάτι που αποδυναμώνει το μυϊκό μας σύστημα...Και να λέμε ΝΑΙ στην γυμναστική με οποιοδήποτε τρόπο. Προπαθήστε να κάνετε, τα μεγαλύτερα παιδιά  της  Γ τάξης μαζί με τους γονείς σας, ένα διασκεδαστικό μουσικοκινητικό challenge κοιλιακών, υπό τους  ήχους του τραγουδιού baby shark. Εκτελώ τις ασκήσεις μέχρι εκεί που μπορώ και σταματάω όταν κουράζομαι  παρά  πολύ. Δείτε το ως μία διασκεδαστική γυμναστική δοκιμασία, πρόκληση, όπου θα σας ενθουσιάσει. Στην πορεία θα βλέπετε να βελτιώνεστε  και θα θέλετε να το κάνετε όλο και πιο συχνά.

 
                    
  • Και ένα ΚΟΥΙΖ Ολυμπιακών Αγώνων για την Γ' τάξη, για το δείτε πατήστε εδώ         
    ( θα σας κάνει μια ερώτηση,..απλά τσεκάρετε το ΟΚ, για να το δείτε)