Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Συνεχίζουμε πάντα να γυμναζόμαστε μόνοι μας ή με τους γονείς (Α',Β',Γ', 4ο μέρος)


http://picasion.com/Στα περισσότερα σπίτια με μικρά παιδιά αυτές τις μέρες, τα σαλόνια έχουν μεταμορφωθεί σε στίβους μάχης και οι καναπέδες σε τραμπολίνο. Και ποιος να κατηγορήσει τα παιδιά; Κλεισμένα μέσα σε ένα σπίτι εδώ και πάνω από 6 εβδομάδες, νιώθουν έντονη την ανάγκη να εκτονώσουν κάπου την ενέργειά τους, η οποία μεταξύ μας, είναι απαραίτητο να διοχετευθεί σε σωματική άσκηση, αν θέλουμε να αποφύγουμε την παχυσαρκία. Ευτυχώς σήμερα έγινε μερική άρση των μέτρων και μπαίνουμε όλοι σε μία διαφορετική καθημερινότητα. Δραστηριότητες γενικά των παιδιών που προτείνουμε μέσα στο σπίτι και έξω πλέον από αυτό, είναι ποδήλατο και πατίνι στην αυλή ή σε ασφαλή εξωτερικό χώρο, όλων των ειδών παιχνίδια με μπάλα, εξερεύνηση στην γύρω περιοχή  με κυνηγητό ή κρυφτό (αν δεν υπάρχουν κίνδυνοι, π.χ. κυκλοφοριακής φύσεως), επίσης να  βοηθούν τους γονείς και να κάνουν κάποιες δουλειές του σπιτιού μαζί τους. Έτσι όλων των ειδών οι  δραστηριότητες θέτουν τα παιδιά σε συνεχή κίνηση, κάτι που αποτρέπει την εκδήλωση της παχυσαρκίας.Τυχερά πάντως οφείλουμε να πούμε, είναι τα παιδιά  που μένουν σε σπίτια με κήπο και αυλή, όπου μπορούν να τρέξουν και να παίξουν πιο ελεύθερα. Παρακάτω όπως κάθε εβδομάδα ακολουθεί μία σειρά πρωτότυπων προτάσεων - ασκήσεων και διασκεδαστικών παιχνιδιών για μέσα στο σπίτι και έξω σε ασφαλή χώρο. Ξεκινάμε με ένα αερόβιο και  δυναμικό πρόγραμμα γυμναστικής για τους μικρούς. Το εκτελούμε όσο μπορούμε με λίγο πιο χαλαρή και διασκεδαστική διάθεση και προτείνετε για Β' και Γ' τάξεις, μόνοι σας ή με τους γονείς. Ακολουθήστε τις κινήσεις της γυμνάστριας και των μικρών παιδιών. Κάνω πάντα μέχρι εκεί που μπορώ, χωρίς να κουράζομαι πάρα πολύ.


Ακολουθεί κατόπιν ένα ξεσηκωτικό μουσικό βίντεο με διάφορες μιμητικές κινήσεις που θα σας φτιάξει την διάθεση.


Ένα υπέροχο βίντεο με μια μαμά και μια κόρη που γυμνάζονται μαζί, προσπαθείτε να τους μιμηθείτε. Διάφορες ασκήσεις με άλματα, ζιγκ ζαγκ, έρπειν κ.α. Χρησιμοποιώ  ως στατικά σημεία, ότι αντικείμενα έχω σπίτι, όπως κουτιά μικρά ή δοχεία με νερό, ύψους 30-40 cm. Τοποθετώ πάνω από τα κουτιά ή τα δοχεία ένα σκουπόξυλο, ως εμπόδια για να μπoρώ να κάνω άλματα ή έρπειν από κάτω.

          

Δείτε μια σειρά από υπέροχες προτάσεις παιχνιδιών μέσα στο σπίτι, με πρωταγωνιστές έναν μπαμπά και την μικρή του κόρη. Συνιστάται για παιδιά Α' και Β' τάξης. Αξίζει οι γονείς με τα παιδιά, να δοκιμάσετε κάποια από τα συγκεκριμένα παιχνίδια, όσα μπορούν να παιχτούν στό σπίτι σας, διότι πρέπει σε κάποια να έχετε τα ανάλογα αντικείμενα, τον ανάλογο εξοπλισμό. Άλλα μπορείτε να τα φτιάξετε και εσείς, το μόνο που  χρειάζεται είναι λίγη παρατηρητικότητα, φαντασία και δημιουργικότητα. 


Δείτε και ένα διαφορετικό, διασκεδαστικό βίντεο-παιχνίδι, όπου πρέπει να μιμηθείτε το κινούμενο ανθρωπάκι και να προσπαθείτε να αποφύγετε με διάφορες επιδέξιες κινήσεις, τα αντικείμενα που έρχονται εικονικά προς τα πάνω σας.


Τέλος κλείνουμε με ένα πρωτότυπο παιχνίδι  γνώσεων, που έχει σχέση με την σωστή διατροφή. Πατάτε με το χέρι ή το ποντίκι το σωστό τρόφιμο..Για να μπορέσετε να το κάνετε καλά, πρέπει να μεγεθυνθεί πρώτα, για αυτό πατήστε το διακεκομμένο τετράγωνο κάτω δεξιά.