Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Η γυμναστική είναι η πιο ευχάριστη διέξοδος, τώρα που ''ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ'' ( 2ο μέρος,όλες οι τάξεις))

http://picasion.com/Λόγω του κορωνοϊού ξεκινάει και η τηλεκπαίδευση στα σχολεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί όμως να αποφέρει, ουσιαστικά αποτελέσματα σε όλες τις ηλικίες και ειδικά στο Δημοτικό, καθώς είναι παιδαγωγικά απρόσφορη για τους ανήλικους, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη διαπροσωπικής επαφής και αυτή η διαδικασία απαιτεί υψηλό αυτοέλεγχο. Ειδικά στην φυσική αγωγή πρέπει να υπάρχει ζωντανή αλληλεπίδραση...γιατί η γυμναστική είναι η ώρα για χαρά για ξεγνοιασιά, όπου το παιχνίδι μέσα από ομάδες ή ατομικά, είναι μάθηση και η μάθηση, παιχνίδι. Αυτή η προσπάθεια έχει στόχο να κρατήσει τα παιδιά σε επαφή με τη μάθηση, την δημιουργία, την εξάσκηση, όχι με το σχολείο το οποίο είναι κλειστό, αλλά θα βοηθά να μη χάνεται εντελώς η επαφή των μαθητών με αυτό.
Αν και το σύστημα του Υπουργείου μέχρι στιγμής κολλάει και ''πέφτει'' συνεχώς...ελπίζουμε παραταύτα ότι θα λειτουργήσουν κάποια στιγμή, κανονικά οι ηλεκτρονικές τάξεις. Η πιο γνωστή όμως γέφυρα επικοινωνίας, με μαθητές, γονείς, μικρούς και μεγάλους θα  είναι κανονικά, όπως πάντα το  blog. Aναρτήθηκαν ήδη πριν από κάποιες μέρες, μερικές προτάσεις, ιδέες για το πώς να  περάσουν δημιουργικά τα παιδιά και να είναι σωματικά δραστήρια. Η Φυσική Αγωγή, η άσκηση και η άθληση, πλέον στην ουσία ''συνταγογραφείται'' και αποτελεί σύσταση σχεδόν για όλες τις νοσηρές καταστάσεις και ασθένειες και εδικά για αυτές τις μέρες, που μένουμε σπίτι κάτω από  πρωτόγνωρες συνθήκες…είναι η πιο τέλεια ευχάριστη διέξοδος.  
Παρακάτω θα παρακολουθήστε πέντε διασκεδαστικά μουσικά βίντεο με ασκήσεις και  παιχνίδια,τα οποία ειναι πιο δελεαστικα για τα παιδια, σε σχεση με την απλη συμβατική γυμναστική με εικονογραφημένες ασκήσεις.
Το πρώτο βίντεο είναι για τις μεγαλύτερες τάξεις (Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄). Στόχος να κάνετε  20 επαναλήψεις, το διάλειμμα που δίνεται  είναι ικανοποιητικό. Κάνετε πιο πριν ένα 3-5λεπτο για προθέρμανση με χαλαρό τρέξιμο, λακτίσματα ποδιών (κλωτσιές), ψαλιδάκια επιτόπου, και άρσεις γονάτων.
 


Ένα διασκεδαστικο βίντεο με αερόβιο πρόγραμμα που γυμνάζει συγχρόνως όλες τις μυικές ομάδες. Για τις μεγάλύτερες τάξεις του Δημοτικού (Δ΄,Ε΄΄,ΣΤ΄), αλλα και για τους μεγάλους, για να γυμνάζεστε όλοι μαζί.



Ένα βίντεο με μια διαφορετική πρόταση...παιχνιδι σε σταθμούς (τύπου survivor ), για τις μικρές τάξεις του Δημοτικού (Α',Β',Γ'). Υλικά: χαρτί, αυγοθήκες, μπαλάκι του πίνγκ πονγκ, στρώμα, πλαστικά ποτηρια. Το παιχνίδι μπορει να παιχτεί και ατομικά (με χρόνο) αλλά και με δύο άτομα.
  
                                                 
                   ΤΡΙΛΙΖΑ, άλλο ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι για μικρούς (όλες οι τάξεις) και μεγάλους 

               
Παρκολουθήστε και ένα πιο εξειδικευμένο πρόγραμμα ενδυνάμωσης για τις μεγαλύτερες τάξεις (Ε', ΣΤ'), μετά από 5λεπτη υποχρεωτική προθέρμανση, όπως αναφερθήκαμε παραπάνω. Προσοχή στα ημικαθίσματα (στο βίντεο είναι η άσκηση 5) το βάρος στις φτέρνες των ποδιών και τα γόνατα να μην ξεπερνούν τα δάχτυλα των ποδιών. Οι κάμψεις γίνονται αρχικά με λυγισμένα γόνατα, γύρω στις 10-15 επαναλήψεις, για όσουν δεν μπορούν τις κανονικές. Όταν παρατηρήσετε  ότι  μπορείτε να κάνετε  τις 15 επαναλήψεις με ευκολία, δοκιμάζετε  να κάνετε κλασικές κάμψεις, με τα πόδια πλήρως εκτεταμένα προς τα πίσω, και τα δάχτυλα των ποδιών να στηρίζουν το βάρος του σώματος. Στην άσκηση σανίδα (plank) σφίξτε τους γλουτούς και τους κοιλιακούς σας και παραμείνετε στη θέση για 30 δευτερόλεπτα. Αργοτερα όσο νιώθετε ότι  γίνεστε πιο δυνατοί, αρχίστε να προσθέτετε 15 επιπλέον δευτερόλεπτα. Προσοχή στους κοιλιακούς, αρχίστε να σηκώνετε το κεφάλι σας, σηκώνοντας μόνο το πάνω μέρος της πλάτης σας από το πάτωμα. Για κάθε άσκηση 10 αργές επαναλήψεις.Το διάλειμμα ανάμεσα στις ασκήσεις 40 - 60 sec. Κάνετε 2 γύρους με όλες τις ασκήσεις.

                                                    
  • Για να παίξετε ένα ψυχαγωγικό παιχνίδι μπάσκετ πατήστε εδώ 
  • Για να δείτε περισσότερα αθλητικά ψυχαγωγικά παιχνίδια, πηγαίνετε δεξιά στο  blog, κάτω από τις δημοφιλείς αναρτήσεις (όλα τα παιχνίδια παίζονται καλύτερα στον υπολογιστή)
  •  Για να δείτε και ένα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ με τους νομούς και τις πρωτεύουσές τους, πατήστε εδώ {σε κάθε λανθασμένη απάντηση, θα πρέπει να κάνετε 10 skipping επιτόπου (πόδια ψηλά) }