Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΙΒΟΣ και παιδί

                                          
Ο Στίβος είναι ένα βασικό άθλημα των  Ολυμπιακών αγώνων  και  είναι γνωστό και ως κλασικός αθλητισμός.   Χρησιμοποιείται  από όλα  τα  άλλα αθλήματα ως βάση. Τα αγωνίσματα του στίβου, είναι συνδεδεμένα με τις πιο απλές φυσικές δραστηριότητες, όπως το τρέξιμο, η ρίψη μιας πέτρας ή το πέρασμα ενός εμποδίου. Το παιδί δηλαδή μαθαίνει να τρέχει, να πηδάει και να ρίχνει. Όλα τα άλλα σπορ βασίζονται στις αρχές του..Έτσι η καλλιέργεια των φυσικών ικανοτήτων του παιδιού μέσα από τον κλασσικό αθλητισμό θέτει τις βάσεις για την επιτυχή ενασχόληση με οποιοδήποτε άλλο άθλημα Ο στίβος προάγει τη σωματική υγεία καθώς γυμνάζει αρμονικά όλες τις μυϊκές ομάδες και επιπλέον την αντοχή του παιδιού καθώς και τη δύναμή του. Συμβάλλει όμως και στην ψυχολογική ανάπτυξη, καθώς  το παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, επιμονή, πειθαρχία και γενικά το βοηθάει να χτίσει μια δυνατή προσωπικότητα. Ο κλασικός αθλητισμός είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος κάθε Ολυμπιακής διοργάνωσης.Τα αγωνίσματα του στίβου γενικά, χωρίζονται σε τρείς μεγάλες κατηγορίες:
ΔΡΟΜΟΙ
• ΑΛΜΑΤΑ
• ΡΙΨΕΙΣ
Είναι ένα δημοφιλές άθλημα και απευθύνεται σε παιδιά από 7  ετών περίπου και άνω.Τα αγωνίσματα για το Δημοτικό σχολείο σε αγώνες είναι: 50m ,  άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος,  ρίψη με μπαλάκι, 1000m αγόρια, 600m κορίτσια,  4*50 σκυταλοδρομία.




                                                       *50m, δρόμος ταχύτητας



*1000m (αγόρια) ή 600m (κορίτσια), δρόμοι αντοχής



  *οι εκκινήσεις οι οποίες  χρησιμοποιούνται για το τρέξιμο είναι: η όρθια για τα 600m , τα 1000m (και πάνω) και η  συσπειρωτική για τα 50m (εώς τα  400m)

 
                                                                                                               

                                              
*άλμα εις μήκος



*άλμα εις ύψος


                                                                               
                                             

                                                                      *Μπαλάκι

                                                                                 
                                                                              



                                                                  *σκυταλοδρομία 4* 50


========================