Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Μία μικρή εκδήλωση στο σχολείο για το άθλημα του μπάσκετ.


Μια σύντομη αλλά ολοκληρωμένη ενημέρωση για το όμορφο άθλημα του μπάσκετ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο 26ο Δ.Σ.Πειριά, από το αθλητικό σωματείο «Πορφύρας».Ενας σύλλογος που βρίσκεται στη γειτονιά μας και διαθέτει τμήματα μπάσκετ όλων των κατηγοριών (ξεκινάνε από μίνι αγοριών και κοριτσιών).Οφείλουμε να τονίσουμε την μη αναμενόμενη μεγάλη συμμετοχή των πιο μικρών κοριτσιών και τον ενθουσιασμό τους την ώρα του παιχνιδιού.
Η μικρή εκδήλωση ήταν μία πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου σε συνεργασία με τους δύο γυμναστές ,την κ.Δώρα και τον κ. Χαράλαμπο.Στο σχολείο μας,το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, τα παιδιά τo αγαπάνε πολύ και συνεπώς υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση. Πρώτα έγινε μια γρήγορη γνωριμία με το μπάσκετ, στα πιο μικρά παιδιά και μετά ακολούθησαν οι μεγάλες τάξεις, όπου είχαμε μια σύντομη βιωματική προσέγγιση βασικών στοιχείων: σουτ, τρίμπλα κ.α. Στο τέλος δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και δωράκια σε όλους τους μαθητές.Το άθλημα διδάσκεται και στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, όμως είναι λίγες οι ώρες ,γιατί πρέπει να διδαχτούν και άλλα αντικείμενα.Αν κάποιο παιδί  αγαπάει πολύ το μπάσκετ, αυτό μπορεί να  γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα εξωσχολική δραστηριότητα, ένα χόμπι που θα το έχει για όλη του τη ζωή, διότι:
  • Η ενασχόληση με το άθλημα έχει πολλαπλά οφέλη για τη σωματική και πνευματική  υγεία και τη φυσική  κατάσταση του παιδιού.
  • Κοινωνικοποιείται μέσα από τη συνεργασία του με τα άλλα παιδιά.
  • Μαθαίνει να χρησιμοποιεί το σώμα του, να συγκεντρώνεται σε ένα στόχο.
  • Αποκτά ομαδικό πνεύμα.
Δείτε  και δύο φωτογραφίες :
                                               




                                                    ============================